Wat is koetong?

Koetong is een brosse langwerpige koek met een glimmende streep op de bovenkant, waardoor deze op een koetong lijkt.

Deze koek bevat kaneel en heeft daardoor een bijzondere smaak.

Wilt u koetong eens een keer zelf bakken, dan hebben wij hier voor u het recept.

Ingrediënten;

3 pond meel

200 gram boter

2 pond basterdsuiker

1/2 theelepel kaneel

bakpoeder, per 500 gram 1 zakje bakpoeder.

1/2 liter melk

Bereidingswijze;

Meng de boter, suiker, meel, kaneel en bakpoeder. Daarna pas het meel toevoegen.

Verdeel het deeg is delen van ongeveer 50 gram. Rol het deeg uit in een ovale vorm.

Bestrijk iedere koetong met losgeklopt eigeel.

Afbakken in 20 minuten in een voorverwarmde oven van 150 graden.

 

Een alternatief recept;

250 gram bloem

2 theelepels bakpoeder.

35 gram boter

150 gram gele basterdsuiker

1 theelepel kaneel

1 theelepel koekkruiden

85 cc melk

snufje zout.

 

1;Meel en bakpoeder mengen.

2;Andere ingrediënten eerst samenvoegen.

3; voeg 1 en 2 samen

Afbakken in een voorverwarmde over van 150 graden.

 

Wilt u ook eens onze andere recepten voor pondkoek, potjekoek, pofkes proberen? Veel succes en bakplezier toegewenst!