Berenloop Terschelling 3 November 2019

Ieder jaar wordt de Berenloop Terschelling georganiseerd. De berenloop is een hardloopwedstrijd. U kunt kiezen om de hele of de halve marathon te lopen.

Wanneer is de Berenloop Terschelling in 2019?

Op 3 november 2019 is het weer zover, dan barst het harloopweekend de Berenloop weer los op Terschelling. De start en de finish is altijd bij de Brandaris. De start is onder de toer, de Brandaris en voert langs mooie plekjes door de natuur van Terschelling. De route is van west naar oost en leid door polder, duinen, verharde wegen en over het strand. Oosterend is een keerpunt voor de hele marathon. De halve marathon keert na Formerum weer terug om de west zoals wij dat op Terschelling zeggen. U kunt inschrijven als wedstrijdloper, recreant of als eilander.

Feestelijke aankleding in alle dorpen.

Menig eilander is deze dag naast de organisatie actief als vrijwilliger. Dorpen worden versierd met slingers, beren en schoenen en natuurlijk wordt deze feestelijk omlijst door menig muziekkorps die speciaal naar Terschelling komt op uitnodiging naast de eilander muzikanten.

Wanneer is de Jeugd Berenloop?

Op zondagmorgen wordt voorafgaand aan het volwassen element een jeugdloop georganiseerd in 3 verschillende leeftijdsklasse. Er worden 1,2 of 3 rondes afgelegd van ca. 600 meter. Bij deze loop is er net zoals bij de volwassen loop verzorging door vrijwilligers met sponzen en water en fruit. Iedere deelnemer krijgt na afloop een t-shirt en een medaille als aandenken mee naar huis.

Wanneer is Kleintje Berenloop?

Op zaterdag voor afgaande aan de berenloop is er op de ochtend kleintje berenloop. Tijdens deze loop kunt u alvast een beetje warmlopen voor de dag erop of als u nog niet een lange afstand kan lopen gezellig meedoen. De start is ieder jaar bij Hotel Boschrijk. U kunt kiezen uit 5 of 1o kilometer. De route is in de omgeving van west-terschelling door bos en duin.

Waar is de prijsuitreiking?

Na afloop is er een feestelijke prijsuitreiking in de terminal van Rederij Doeksen.

Voor de uitslagen van de berenloop, klik op “uitslagen

Berenloop 2020, is de datum al bekend?

Wilt u volgend jaar ook meedoen op 1 November 2020 aan de berenloop? Lees hier meer over de inschrijving.

En waar boek ik nu de leukste huisjes tijdens de Berenloop in 2020?

En een accommodatie boekt u natuurlijk bij Hallo Terschelling.