Kerst op Terschelling

Wat is er te doen tijdens de kerstvakantie op Terschelling?

Stelt u zich eens voor. Terwijl half Nederland last heeft van kerststress, zit u op de boot naar Terschelling. U hoeft niet mee te doen aan de laatste kerstdecoratiemode. Geen uitgebreid kerstdiner te bedenken. Geen verplichte familiebezoekjes af te leggen. En al helemaal niet op tweede kerstdag rond te slenteren op de meubelboulevard. In plaats daarvan komt u straks aan op het eiland, gaat naar uw bungalow, chalet of huisje en de kerst op Terschelling kan beginnen.

Is er nog wat te doen op Terschelling in de kerstvakantie?

Jazeker! Voor iedereen, jong en oud, sportief, culinair of cultureel is er wel wat leuks te vinden. Er wordt elk jaar op Tweede kerstdag rond West-Terschelling een tien kilometer lange wandeltocht georganiseerd, met onderweg hapjes, drankjes en kleine optredens. Tussen kerst en oud en nieuw bent u welkom in de sfeervol ingerichte Staatsbosbeheerschuur in Lies waar verhalen worden verteld.  In Oosterend wordt op 29 december speciaal voor de kleintjes een lichtjestocht georganiseerd in Midsland is een midwintermarkt. Bij huifkarbedrijf Terpstra in Hoorn is een levende kerststal, waar de kinderen kunnen helpen de dieren te voeren en u kunt in een verwarmde huifkar een tocht naar de Boschplaat maken. Bent u een muziekliefhebber? In de Braskoer in West-Terschelling wordt op 27 december een popquiz georganiseerd en 3 dagen later is er een optreden van Wad bij Nacht, de gelegenheidsformatie met topartiesten uit verschillende Nederlandse bands. Bezoek één van de museums van het eiland.

Leuk met kinderen om te doen

Ga roggen aaien of bekijk het zeeaquarium in het Centrum voor Natuur en Landschap, duik in de geschiedenis van het eiland en beleef de Terschellinger sprookjes en sagen in ’t Behouden Huys of bekijk de strand- en duikvondsten in het juttersmuseum in Formerum. Verder zijn er outdooractiviteiten voor de sportievelingen en treden Hessel en Tess natuurlijk elke avond op in Café de Groene Weide. Uiteraard kunt u zich ook laten verwennen in een van de vele restaurants, eethuisjes en cafés die Terschelling rijk is.

Op Terschelling kan er van alles, maar hoeft er niks. Dat is het hele jaar zo, dus ook met kerst. Knus in een huisje, fijn gezelschap, of gewoon alleen, op chique of in uw oude kloffie, eten wat je lekker vindt, een kerstdiner of boerenkool met worst, het maakt allemaal niet uit. Wandelen of fietsen, uitwaaien op het strand en daarna koffie of warme chocomel, met cranberrygebak, pondkoek of ander lekkers en heerlijk opgekruld op de bank met een leuke film of een goed boek.

Het huisje versieren? Het kan, maar het hoeft niet eens. Wat kaarsjes aan, een tak dennengroen uit het bos met wat frutsels.. ach, buiten is het al mooi genoeg. En dan, terwijl je knus in je comfortabele kleding onder je dekentje op de bank ligt even denken aan die oom of zwager die elk jaar teveel drinkt tijdens het kerstdiner en dan vervelend wordt… Of dat familielid die altijd wel wat aan te merken heeft op het kerstdiner waar je zoveel werk aan hebt gehad. U hoeft ook niet op de lange latten van een berg af te suizen, de eilander duinen zijn hoog genoeg.

Een ontspannen ‘alles-kan-niks-moet-kerst’ op Terschelling? Denk er maar eens over na. U kunt nog boeken. Met zoveel te doen garanderen we u dat u een fijne kerst op Terschelling heeft. Wat we helaas niet kunnen garanderen is een witte kerst. Maar ach, er moet wat te dromen over blijven toch? En is de kerst niet wit? Dan komt u het gewoon volgend jaar nog eens proberen.

Kijk ook eens naar onze pagina Oud en Nieuw op Terschelling.