Cranberryjam zelfmaken?

Cranberryjam, dat is natuurlijk makkelijk zelf te maken.

Helemaal als je op Terschelling woont of tijdens de napluk op Terschelling bent en lekker zelf cranberries kan gaan plukken.

Om zelf cranberryjam te maken pluk je natuurlijk je eigen cranberries.

Ingrediënten;

500 gram cranberries

3,5 dl water

350-500 gram suiker naar smaak toevoegen.

Je wast de cranberries eerst goed. Daarna laat je ze ongeveer 10 minuten koken. Na 10 minuten pureer je de bessen met een vruchtenpers, staafmixer of keukenmachine.

Je voegt de suiker al roerend toe aan het mengsel terwijl je nog een zachte vlam onder de pan houdt. Je laat het net zolang koken tot de gewenste dikte is verkregen. Is het zover? Dan giet je de jam in weckpotjes die je alvorens je bent begonnen hebt uitgekookt. Deksel erop,.. op de kop zetten en af laten koelen.

 

Probeer ook ons recept cranberry compôte eens.