Berenloop op Terschelling

berenloop terschelling marathon - Hallo Terschelling

Wanneer is de Berenloop in 2020 op Terschelling?

Berenloop op Terschelling, een prachtig hardloop evenement. De Berenloop 2019 ligt nog maar net achter ons maar de datum voor alweer de de 24e editie ligt alweer vast. In 2020 wordt de Berenloop georganiseerd op zondag 1 November. Dan staat het eiland weer bol van de sportieve mensen. Veel deelnemers komen ieder jaar weer terug om mee te doen aan de Berenloop op Terschelling. Het hele eiland staat volgend jaar in het weekend van 1  November 2020 weer in het teken van dit loop evenement. Iedereen op het eiland is op de één of andere manier betrokken bij De Berenloop als organisatie, vrijwilliger, toeschouwer of loper.

Wanneer is Kleintje Berenloop op Terschelling?

Op zaterdag 31 Oktober 2020 is er in de ochtend een kleintje berenloop op Terschelling. U kunt deelnemen aan de 5 of de 10 kilometer. De route is gelegen op het westelijk gedeelte van het eiland door de prachtige natuur.

Wanneer is de Jeugdloop op Terschelling?

Op zondagochtend 1 november is de start van de jeugdloop. De start van de jeugd berenloop op Terschelling is bij Hotel Boschrijck om 9.45 uur. U komt toch ook de jeugd aanmoedigen?

Hoelaat start de Halve en Hele Marathon op Terschelling?

Op zondag 1 november start de halve marathon om klokslag 12 uur bij de Brandaris. Voor de route verwijzen wij u naar de website van Berenloop op Terschelling of de Terschellinger krant, te koop in iedere supermarkt en boekhandel op Terschelling. De route gaat via de hoofdweg van West, door de dorpen Midsland en Formerum, over het strand van midsland naar west aan zee, weer terug over de longway richting West Terschelling.

De hele marathon start om 12.40 uur. Voor de exacte route verwijzen wij u naar de website van de Berenloop. De route gaat via de Hoofdweg van West richting de Boschplaat, slingert door de polder, duinen en via het strand tot west aan zee,  weer terug via de longway naar West Terschelling.

Hoe is de Berenloop ontstaan op Terschelling?

De eerste editie vond plaats op 26 oktober 1997, als sportieve afsluiting van het themajaar ‘400 jaar Willem Barentsz’. Willem Barentsz, beroemd zeevaarder en afkomstig van Terschelling, probeerde in 1596 via het noorden naar Azië te varen. Het werd een monstertocht met veel ontberingen en een gedwongen overwintering tussen de ijsschotsen op Nova Zembla. Door te jagen op beren had de bemanning voldoende voedsel om de winter te overleven, En zo kwam de marathon aan haar naam: de Berenloop.

Uitslagen Berenloop 2019

Overall winner op de halve marathon heren was Paul Geertsma in 1:11:44. Bij de dames was het Jessica Oosterloo die in 1:21:45 over de streep kwam onder de Brandaris.

Bij de hele marathon was het Olfert Molenhuis die zich meldde op 2:28:59 en daarbij overall winnaar werd. Bij de vrouwen was het net als in 2018 Marjan Helmantel die de titel pakte in 3:07:19

De gehele uitslag van de berenloop vindt u op de website uitslagen.nl

Wilt u de uitslagen bekijken? Klik dan hier op “uitslagen

Zijn er nog beschikbare vakantiehuizen tijdens de Berenloop op Terschelling?

Bekijk hieronder de nog beschikbare accommodaties tijdens de berenloop op Terschelling bij Hallo Terschelling.
ChaletsBungalowsBoerderijtjesFamiliehuisVakantiehuizen
Is er geen ruimte meer tijdens de berenloop 2019? Neem dan direct een kijkje op onze website voor 2020. Hallo Terschelling wenst alle deelnemers, jong en oud, een sportieve en succesvolle loop toe. Zet ‘m op!

Bekijk ook eens de volgende pagina’s op Hallo Terschelling;

LastminuteRederij DoeksenValentijnsdag op TerschellingVoorjaarsvakantie op Terschelling

Pasen op TerschellingFjoertoer op TerschellingMeivakantie op TerschellingHemelvaart op Terschelling

Pinksteren op TerschellingOerol op TerschellingZomervakantie op TerschellingHerfstvakantie op Terschelling

Kerstvakantie op TerschellingOud en Nieuw op Terschelling

Jaarwisseling op TerschellingVakantiehuis met HondWinkels op TerschellingRestaurants op Terschelling

Fietsverhuur op TerschellingAgenda op TerschellingWat te doen op Terschelling