Berenloop op Terschelling

berenloop terschelling marathon - Hallo Terschelling

Wanneer is de Berenloop op Terschelling?

Berenloop op Terschelling, nog even en dan is het weer zover. Dan staat het eiland weer bol van de sportieve mensen. Dit jaar is de 22 editie. Veel deelnemers komen ieder jaar weer terug om mee te doen aan de Berenloop op Terschelling. Het hele eiland staat het weekend van 2 november in het teken van dit loop evenement. Iedereen op het eiland is op de één of andere manier betrokken bij De Berenloop als organisatie, vrijwilliger, toeschouwer of loper.

Wanneer is Kleintje Berenloop op Terschelling?

Op zaterdag 3 november is er in de ochtend een kleintje berenloop op Terschelling. U kunt deelnemen aan de 5 of de 10 kilometer. De route is gelegen op het westelijk gedeelte van het eiland door de prachtige natuur.

Wanneer is de Jeugdloop op Terschelling?

Op zondagochtend 3 november is de start van de jeugdloop. De start van de jeugd berenloop op Terschelling is bij Hotel Boschrijck om 9.45 uur. U komt toch ook de jeugd aanmoedigen?

Hoelaat start de Halve en Hele Marathon op Terschelling?

Op zondag 3 november start de halve marathon om klokslag 12 uur bij de Brandaris. Voor de route verwijzen wij u naar de website van Berenloop op Terschelling. De route gaat via de hoofdweg van West, door de dorpen Midsland en Formerum, over het strand van midsland naar west aan zee, weer terug over de longway richting West Terschelling.

De hele marathon start om 12.40 uur. Voor de exacte route verwijzen wij u naar de website van de Berenloop. De route gaat via de Hoofdweg van West richting de Boschplaat, slingert door de polder, duinen en via het strand tot west aan zee,  weer terug via de longway naar West Terschelling.

Hoe is de Berenloop ontstaan op Terschelling?

De eerste editie vond plaats op 26 oktober 1997, als sportieve afsluiting van het themajaar ‘400 jaar Willem Barentsz’. Willem Barentsz, beroemd zeevaarder en afkomstig van Terschelling, probeerde in 1596 via het noorden naar Azië te varen. Het werd een monstertocht met veel ontberingen en een gedwongen overwintering tussen de ijsschotsen op Nova Zembla. Door te jagen op beren had de bemanning voldoende voedsel om de winter te overleven, En zo kwam de marathon aan haar naam: de Berenloop.

Zijn er nog beschikbare vakantiehuizen tijdens de Berenloop op Terschelling?

Bekijk hieronder de nog beschikbare accommodaties tijdens de berenloop op Terschelling bij Hallo Terschelling.
ChaletsBungalowsBoerderijtjesFamiliehuisVakantiehuizen
Is er geen ruimte meer tijdens de berenloop 2019? Neem dan direct een kijkje op onze website voor 2020. Hallo Terschelling wenst alle deelnemers, jong en oud, een sportieve en succesvolle loop toe. Zet ‘m op!

Bekijk ook eens de volgende pagina’s op Hallo Terschelling;

LastminuteRederij DoeksenValentijnsdag op TerschellingVoorjaarsvakantie op Terschelling

Pasen op TerschellingFjoertoer op TerschellingMeivakantie op TerschellingHemelvaart op Terschelling

Pinksteren op TerschellingOerol op TerschellingZomervakantie op TerschellingHerfstvakantie op Terschelling

Kerstvakantie op TerschellingOud en Nieuw op Terschelling

Jaarwisseling op TerschellingVakantiehuis met HondWinkels op TerschellingRestaurants op Terschelling

Fietsverhuur op TerschellingAgenda op TerschellingWat te doen op Terschelling