Meivuur op Terschelling – 1 Mei 2020

Wat houdt het meivuur op Terschelling in?

Meivuur op Terschelling is een jaarlijks terugkerende traditie. Op 1 Mei 2020 gaat ook dit jaar om 19.00 uur de fik in de Meihoop. Ieder dorp heeft zijn eigen meihoop. Twee weken van tevoren beginnen de kinderen en de buren in ieder dorp met het verzamelen van hout, takken, pallets en planken. De Meihoop wordt onder toezicht opgebouwd in de polder. Voor de kinderen is het een groot feest. Thuis maken zij een hengel van ijzerdraad met een netje van gaas er aan. In het vorm worden aardappels gepoft, blikjes knakworst opgewarmd of marsh mellows geroosterd in het vuur. Als de aardappels goed zwart zijn wordt menig gezicht voorzien van zwarte vegen. Gare aardappels worden gegeten met het liefst veel zout erop.

Waar worden de meivuren gehouden?

Bent u 1 Mei op Terschelling? Kom dan gezellig eens even kijken bij de meivuren in de verschillende dorpen. U vindt de meivuren in de volgende dorpen.
-West-Terschelling op het Groene Strand – In overleg met de brandweer heeft de Gemeente Terschelling aangegeven dat het meivuur op het Groene Strand door kan gaan.
De meivuren die in de polder worden aangestoken kunnen sowieso doorgaan, daar zij geen bedreiging zijn voor de natuur.
-Midsland aan de Noordkant van de Hoofdweg tussen Midsland centrum en Midsland Noord.
-Formerum, in de polder.
-Lies, in de polder
-Hoorn, in de polder
-Oosterend, in de polder

 

Meihoop Hoorn Terschelling 1 Mei 2017 | Hallo Terschelling   meivuur West terschelling 1 Mei 2017 | Hallo Terschelling