Informatie over Loods

Restaurant: Loods Lounge Restaurant
Adres: Willem Barentszkade 39
Postcode/plaats: 8881 BD West-Terschelling
Telefoon: 0562700200
@: info@loods-terschelling.nl


Terug naar Mijn Eiland

Naar de website

Fijn bij Loods;

  • Uitzicht op de haven
  • Vriendelijk personeel
  • Kindvriendelijk
  • Open keuken
  • Alle gerechten huisgemaakt

Voorgerechten:

  • Bisque met schaaldieren & basilicum.
  • Knolselderijsoep met croutons & groene kruidenolie.
  • Gebakken mosselen met ras el hanout & zeekraal.
  • Proeverij van schaaldieren – gebrande gamba, gebakken coquille, schaaldierensalade & couscoussalade met krokante garnaaltjes & misocrème.
  • Gemarineerde zalm met Thaise hangop, kletskop van citrus, enoki & zoetzure komkommer
  • Terrine van gevogelte – gerookte eend, kip & eendenlever afgelakt met port met verschillende bereidingen van biet.
  • Tartaar van Black Angus Beef met een langzaam gegaarde eidooier, aardappelkaantjes, truffelmayonaise & toast.
  • Rundercarpaccio met crème van gekarameliseerde ui, gebrande beukenzwam, krokantje van parmezaan, postelein & gel van teriaki.
  • Cannelloni van courgette en geitenkaas met verschillende bereidingen van biet, bereidingen van kiwi & citrusgel.
  • Antipastiplank – Terschellinger gedroogd worstje, vier eilander borrelhapjes, coburgerham, augurkjes, twee verschillende kazen & brood met dip.

Hoofdgerechten:

  • 1 Runderbavette met uienpuree, gewokte knolselderij & paksoi, postelein & een Oosters runderjus.
  • Gegrilde lamshaasjes met gepofte knoflook, crème van doperwten, aardappeltjes, groene groenten & jus met cranberry & tijm.
  • Eendenborst met puree van pastinaak, duxelles van paddenstoelen, groene groenten & jus van gevogelte met morieljes.
  • Sukade twee bereidingen; biefstuk van sukade & langzaam gegaarde sukade met tarte tartin van sjalotten, puree van pastinaak & runderjus.
  • Gebakken mosselen in een lichtpittige roomsaus met ras el hanout geserveerd met pasta en gepofte tomaatjes.
  • Zalm met kruidenkorst met gebakken coquille, krokante garnaaltjes, spaghetti van snijbonen, brandade & saffraan saus.
  • Kabeljauw met puree van mais, gepofte tomaatjes, babymais, popcorn, aardappeltjes & beurre blanc met chorizo.
  • Heilbot met bloemkool gebakken in beurre noisette, hazelnoot, aardappeltjes & saus van witte acéto.
  • Huisgemaakte risottokroket* met duxelles van paddestoelen, groene groenten & crème van doperwten.
  • Gebonden kerriecouscous* met brie, gekarameliseerde paksoi & tarte tartin van sjalotten.

Lunch / Nagerechten:

  • Dame blanche 2.0 – spongecake, brownie, mousse van vanille & witte chocolade, schotsen van chocolade, vanille-ijs & chocoladesaus.
  • Chocolade & kersen – spongecake, amarene kersen, pure chocolademousse, kersengel & kersensorbetijs.
  • Mandarijn – hazelnootmousse, mandarijnengel, cremaux van specerijen en mandarijnsorbetijs.
  • Cranberry – witte chocolade bluf met cranberry & vanille-ijs.
  • Proeverij van verschillende nagerechten voor 2 personen.
  • Kaasplankje met wisselende kazen, waaronder eilander kazen met kletzenbrood, huisgemaakte appel-cranberrycompote & een glaasje Old Tawny port.
  • Huisgemaakte cranberry-cheesecake.
  • Huisgemaakte brownie met caramel.
  • Friandises – huisgemaakte fudge van witte chocolade met pistache & cranberry en twee ambachtelijke bonbons van de Oude Smidte.

Openingstijden:

  • maandag: 11.00 – 23.00 uur
  • Dinsdag: 11.00 – 23.00 uur
  • Woensdag: 11.00 – 23.00 uur
  • Donderdag: gesloten *
  • Vrijdag: 11.00 – 23.00 uur
  • Zaterdag: 11.00 – 23.00 uur
  • Zondag: 11.00 – 23.00 uur

*m.u.z van feestdagen en vakanties

Loods, Lounge Restaurant, gelegen aan de Willem Barentszkade te West-Terschelling. Een super locatie want u heeft vanaf het terras een meesterlijk uitzicht over de Waddenzee.

Op de plek waar in vervlogen tijden de scheepswerf van Terschelli...

Lees meer

Loods, Lounge Restaurant, gelegen aan de Willem Barentszkade te West-Terschelling. Een super locatie want u heeft vanaf het terras een meesterlijk uitzicht over de Waddenzee.

Op de plek waar in vervlogen tijden de scheepswerf van Terschelling was is nu Loods lounge restaurant gevestigd.

Het zonnige terras, onze open haard en de unieke ligging tussen de jachthaven en het centrum van West Terschelling, maken Loods tot een heerlijke plek voor elk moment van de dag. Onze keuken is geopend voor lunch en diner. Maar ook voor een verse cappuccino of een goed glas wijn bent u van harte welkom!

De keuken van Loods is internationaal en wij werken graag met biologische producten uit het seizoen. Onze loodsburger en antipasti zijn beroemd, maar ook onze verse vis, originele broodjes en specials moet u een keer geprobeerd hebben.

We kijken uit naar uw komst!

Voorgerechten:

  • Bisque met schaaldieren & basilicum.
  • Knolselderijsoep met croutons & groene kruidenolie.
  • Gebakken mosselen met ras el hanout & zeekraal.
  • Proeverij van schaaldieren – gebrande gamba, gebakken coquille, schaaldierensalade & couscoussalade met krokante garnaaltjes & misocrème.
  • Gemarineerde zalm met Thaise hangop, kletskop van citrus, enoki & zoetzure komkommer
  • Terrine van gevogelte – gerookte eend, kip & eendenlever afgelakt met port met verschillende bereidingen van biet.
  • Tartaar van Black Angus Beef met een langzaam gegaarde eidooier, aardappelkaantjes, truffelmayonaise & toast.
  • Rundercarpaccio met crème van gekarameliseerde ui, gebrande beukenzwam, krokantje van parmezaan, postelein & gel van teriaki.
  • Cannelloni van courgette en geitenkaas met verschillende bereidingen van biet, bereidingen van kiwi & citrusgel.
  • Antipastiplank – Terschellinger gedroogd worstje, vier eilander borrelhapjes, coburgerham, augurkjes, twee verschillende kazen & brood met dip.

Hoofdgerechten:

  • 1 Runderbavette met uienpuree, gewokte knolselderij & paksoi, postelein & een Oosters runderjus.
  • Gegrilde lamshaasjes met gepofte knoflook, crème van doperwten, aardappeltjes, groene groenten & jus met cranberry & tijm.
  • Eendenborst met puree van pastinaak, duxelles van paddenstoelen, groene groenten & jus van gevogelte met morieljes.
  • Sukade twee bereidingen; biefstuk van sukade & langzaam gegaarde sukade met tarte tartin van sjalotten, puree van pastinaak & runderjus.
  • Gebakken mosselen in een lichtpittige roomsaus met ras el hanout geserveerd met pasta en gepofte tomaatjes.
  • Zalm met kruidenkorst met gebakken coquille, krokante garnaaltjes, spaghetti van snijbonen, brandade & saffraan saus.
  • Kabeljauw met puree van mais, gepofte tomaatjes, babymais, popcorn, aardappeltjes & beurre blanc met chorizo.
  • Heilbot met bloemkool gebakken in beurre noisette, hazelnoot, aardappeltjes & saus van witte acéto.
  • Huisgemaakte risottokroket* met duxelles van paddestoelen, groene groenten & crème van doperwten.
  • Gebonden kerriecouscous* met brie, gekarameliseerde paksoi & tarte tartin van sjalotten.

Lunch / Nagerechten:

  • Dame blanche 2.0 – spongecake, brownie, mousse van vanille & witte chocolade, schotsen van chocolade, vanille-ijs & chocoladesaus.
  • Chocolade & kersen – spongecake, amarene kersen, pure chocolademousse, kersengel & kersensorbetijs.
  • Mandarijn – hazelnootmousse, mandarijnengel, cremaux van specerijen en mandarijnsorbetijs.
  • Cranberry – witte chocolade bluf met cranberry & vanille-ijs.
  • Proeverij van verschillende nagerechten voor 2 personen.
  • Kaasplankje met wisselende kazen, waaronder eilander kazen met kletzenbrood, huisgemaakte appel-cranberrycompote & een glaasje Old Tawny port.
  • Huisgemaakte cranberry-cheesecake.
  • Huisgemaakte brownie met caramel.
  • Friandises – huisgemaakte fudge van witte chocolade met pistache & cranberry en twee ambachtelijke bonbons van de Oude Smidte.

Lees minder