Happy Stones op Terschelling

Stel je voor, je gaat een stuk lopen door een van onze mooie bossen. In het Hoornse bos, Formerummer bos of durf jij zelfs  te wandelen in het donkere bos op West?  Je loopt en je loopt en loopt, overal waar je kijkt zie je iets moois: een verborgen paadje, een verdwaalde paddenstoel, een kromme boom of een mooi beestje. Na een tijdje kom je een bankje tegen en ga je even zitten, in je ooghoek zie je iets kleurrijks verschijnen. Wat is dat nou?
Gefeliciteerd! Je hebt een Happy Stone gevonden! Een Happy Stone hoor ik je nu denken! Ja, stenen waar je blij van wordt! Wie nu door de bossen gaat struinen heeft een grote kans een mooi beschilderde steen te vinden, eentje met een volkswagenbusje, een Disney karakter of misschien wel de Brandaris of het Drenkelingenhuisje?

Wat is een Happy Stone en hoe werkt het?

Een Happy Stone is dus een mooi beschilderde steen die de maker achterlaat puur en alleen om de vinder blij te maken. Als je er eentje vind kan je deze laten liggen, meenemen of verplaatsen.  Dit mag ook op de wal. Het doel van deze stenen is namelijk dat ze een echte reis gaan maken en dus zwerfkeien worden om zo steeds opnieuw iemand blij te maken. Al neemt niemand het je kwalijk als je een hele mooie op je vensterbank laat liggen.
Deze stenen worden gemaakt door mensen die bijvoorbeeld door de corona crisis meer tijd hebben en mensen een steuntje in de rug willen geven. Ben jij zelf ook creatief aangelegd? Je kan de Happy Stones ook zelf maken!  Zoek simpelweg een mooie steen (op het groene strand liggen er genoeg) en beschilder deze op welke manier dan ook! Vergeet aan het einde niet een laagje vernis of een ander beschermlaagje eroverheen te doen anders loopt de verf zo uit. Er zijn ook speciale stiften te koop waarmee je op de steen kan tekenen en kleuren.

Ja maar waar dan?

In principe overal, Zuid Holland, Drenthe, Duitsland ,Zeeland. Maar… nergens in Nederland is het zo groot als hier op het eiland Terschelling. De Facebook groep heeft bijna 1400 leden en de stenen worden elke dag overal gevonden. Ik zou dus zeggen: ga eropuit en hou je ogen goed open! Je weet nooit wat je vindt…..

Ps.
Vindt je er nou eentje?
Kijk even op facebook en laat een foto van de gevonden steen achter, dat maakt de maker ook weer blij!